De nieuwe reclame van Interpolis is glashelder: gebruik niet je telefoon tijdens het rijden

Mensen worden geconfronteerd met de ware gevaren van het gebruiken van mobieltjes tijdens het rijden

Blog
Irene de Groot
14/07/2017

We weten allemaal dat het niet de bedoeling is, maar toch gebruiken veel mensen hun mobieltje achter het stuur. Verzekeringsmaatschappij Interpolis wil mensen wijzen op de gevaren hiervan en doet dat op een aangrijpende manier.

In de hedendaagse samenleving is het bijna vanzelfsprekend dat je continu bereikbaar bent. We zijn altijd online, altijd razendsnel met het beantwoorden van nieuwe berichten. Onze telefoons zijn onmisbaar in het dagelijks leven. Mensen hebben de behoefte om overal direct bij te zijn. Wanneer we een berichtje ontvangen, willen we deze dan ook meteen lezen. Dit fenomeen kan ernstige gevolgen hebben, met name in het verkeer.

Tijdens het rijden is het natuurlijk van belang om de ogen op de weg te houden. Situaties in het verkeer veranderen voortdurend. Wanneer je even op je telefoon kijkt, kun je de ontwikkelingen op de weg niet volgen. Hierdoor zou je dus belangrijke veranderingen in de verkeerssituatie kunnen missen.

 

De reclame van Interpolis, die je hierboven kunt bekijken, begint leuk. Een aantal chauffeurs leggen een parcours af terwijl ze hun smartphone gebruiken. Ze botsen tegen allerlei dingen aan, maar hier wordt om gelachen. De boodschap komt echter pas aan wanneer ze een jonge man ontmoeten. Deze jonge man heeft namelijk de gevaren van het gebruiken van een smartphone tijdens het rijden zelf ondervonden. Hij was even bezig met zijn carkit en klapte daardoor met 90 kilometer per uur op de auto voor hem. In de auto zat een moeder met twee kinderen. Hij heeft er alles aan gedaan om de moeder te redden, omdat hij dacht dat de kinderen achterin oké waren. Dit was echter niet het geval. Het jongetje dat achterin zat is overleden. 

 

Deze boodschap komt hard aan. Door even niet op te letten kan het zijn dat je iemand van het leven beroofd. Ik hoop dat deze reclame voor veel mensen de ogen opent. Let op de weg, de berichtjes die je binnenkrijgt zijn er ook nog wanneer je aankomt op je bestemming. Dit is misschien lastig in de turbulente wereld waarin we leven, maar liever een appje wat later beantwoorden dan een leven vol berouw. Wil je toch even je notificaties checken, stop dan op een veilige plek. Want zoals Interpolis het verwoord:

 

'Dit kan jou ook gebeuren...'