Tilt festival boeken privacy

Tilt - Festival!

Event
Sat, 2018-03-10 14:15 to Sat, 2018-03-17 14:15
0.00
Tilt
Tilburg, The Netherlands

Het is bijna Boekenweek. Negen dagen lang knettert het in Tilburg van de letteren. Want Tilt is in Town. En dat zal de stad weten ook. Op zaterdag 10 maart trapt het Tilt Festival de Boekenweek af met diverse verrassingsacts op straat op de markt en het Stadhuisplein in Tilburg. 
 
Ontdek poëzie in pashokjes en eet een broodje in een literaire verpakking. Laat je verrassen met een gedicht-op-maat. Basisschoolkinderen van de Regenboog en Aboe el-Chayr uit Tilburg-Noord lopen rond op de markt en schrijven voor ieder die dat wil ter plekke een persoonlijk gedicht.
 
Bij de kraam van de striptekenaars Jeroen de Leijer en Marjolein Schalk druk je een geheim op je eigen t-shirt, met een prachtige illustratie. In de OpenDichtBus verkoopt Ties de mooiste boeken. Vergeet vooral niet de bieb binnen te lopen om je eerste technoproza te schrijven, met behulp van, jaja, je eigen smartphone. 

Meer info en de volledige programmatie op www.tilt.nu

Vrijdag 16 maart - 20.00 u - De NWe Vorst

Samen met Pop Up Cinema presenteert Tilt Etgar Keret: een waargebeurd verhaal. 
Deze documentaire vol animatie over de populaire Israëlische schrijver is de Nederlandse inzending voor de Emmy’s dit jaar.

Een documentaire vol animatie over een Israëlische schrijver van zeer korte verhalen. Het leven van Keret is als zijn werk: fantasie mengt zich met realiteit, verzinsels vormen de essentie van zijn bestaan. Op verzoek van Tilt schreef Joubert Pignon een nieuw verhaal in de geest van Etgar Keret. Deze avond draagt hij dat voor. Meike van Zandvoort praat na met de animator Digna van der Put. Digna is dit jaar ook voor een Oscar genomineerd. Een prijswinnend programma dus.

Zaterdag 17 maart

Het feest voor wie leest in Theater de NWe Vorst. Tilt Festival brengt vier zalen met verhalen, muziek, interviews, radio, humor en dans. Een boekenbal vol performances, vunzige video’s en schrijvers, vooral veel schrijvers. Het festivalthema is dit jaar Privé. 

Micha Wertheim presenteert Echt gebeurd, een programma speciaal voor het festival / Jaap Robben leest voor het eerst uit zijn nieuwe, nog niet uitgegeven, roman / Lieke Marsman treedt op met I am Oak / Henk van Straten spreekt over zijn echtscheiding / Sabrina Starke geeft een intiem concert / Onias Landveld brengt een speciaal openingsgedicht / Hausmagger brult je het theater uit / Hanneke Hendrix & Elfie Tromp onthullen de persoonlijke relatie met hun literair redacteur / Martijn Neggers en Jeroen Kant brengen oer-Brabantse literatuur en muziek / Dirty Dancing met Dj st. Paul / en vele anderen...

Complete line-up & tickets op www.tilt.nu