Winner Teaching innovation Award 2017

Hedendaagse antiverlichting

Pepe the frog, het ok-teken en Poe's wet: wat je moet weten over de Alt-Right troltechnieken

Column
Ico Maly
08/06/2017
7 minutes to read

Trollen sluipen overal de politieke mainstream binnen. Trump retweet hun memes, mainstream kranten reproduceren lulz en de ondervoorzitter van jong N-VA probeert tevergeefs trol en N-VA politicus te zijn. Alles over de politieke trol-strategie.

De opmars van de antidemocratie in Europa

Column
Ico Maly
13/04/2017
6 minutes to read

Wat voor altijd voorbij leek: de uitholling van de democratie, de aanval op universele rechten en de opmars van (bloed-en bodem)-nationalisme is vandaag meer dan ooit terug. Het antidemocratisch nationalisme is het nieuwe normaal.

Over trollen en Amerikaans fascisme: waarom we ons zorgen moeten maken over de (digitale) stoottroepen achter Trump's overwinning

Column
Ico Maly
07/06/2017
7 minutes to read

De beweging die Trump mee naar het presidentschap heeft geduwd, heeft meer gemeen met fascisme dan vele commentatoren willen inzien. In vergelijking met zijn achterban is Trump een doetje, zegt Ico Maly (Tilburg University)

New Right, nieuw rechts, Trump, Wilders, Le Pen, nieuwe media

Nieuw Rechts gaat viraal: over extreemrechtse clickbait, echokamers en sociale media

Column
Ico Maly
10/03/2017
4 minutes to read

De opgang van Nieuw Rechts is nauw verbonden met het winstoogmerk van onze digitale media.  Nieuw Rechts speelt niet alleen in op hun commerciële doelstellingen, ze bouwt ook haar eigen media infrastructuur volgens diezelfde principes.

Resistance against Trumpism

Trump, Europa en de hedendaagse antiverlichting

Column
Ico Maly
13/02/2017
4 minutes to read

Trump is geen uniek Amerikaans gegeven; hij is een symptoom van een zieke democratische wereld. Het is aan ons om te beslissen of we de democratie zullen verkwanselen of versterken.